The Ulkopolitistin bullshit-bingo YLEn Pohjolan uhkakuvat -keskusteluun

Ulko- ja turvallisuuspolitiikasta kiinnostunut kansa liimautuu tänään vastaanottimien ääreen, kun Yleisradio järjestää ”Pohjolan uhkakuvat” -turvallisuuspoliittisen keskustelun. Nyt jos koskaan, on oiva aika turvallisuuspoliittiselle debatille. Eduskuntavaaleihin on vuosi aikaa ja Ukrainan kuohunta on laittanut monia suomalaisia pohtivalle kannalle. Myös The Ulkopolitist on kantanut kortensa kekoon.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikka on perinteisesti ollut Suomessa vakava laji, ja siitä keskustellaan naama peruslukemilla. Myös keskustelun teemat pysyvät harvinaisen samana vuodesta toiseen. Nato-kysymys on vuosien väännöstä huolimatta vielä pöydällä, ja Suomen ulkopolitiikassa ollaan vieläkin näkevinään historian saatossa muotoutunutta ja ympäristön muutokselle immuunia pitkää linjaa.

The Ulkopolitist tunnettaan analyyttisen ulko- ja turvallisuuspoliittisen keskustelun vankkana puolustajana. Analyyttisyys ei kuitenkaan poista sitä, että pieni pilke silmäkulmassa tai jopa suoranainen viihdyttävyys eivät kuuluisi turpo-keskusteluun. Siksi päätimme koostaa tämäniltaista suurta keskustelua varten eräänlaisen bullshit-bingon, johon on kerätty ulko- ja turvallisuuspoliittisen keskustelun iänikuisia lauseita ja argumentteja. Kiinnostuksen ylläpitäjän ohella bingon on tarkoitus olla empiirinen testi. Mikäli bingoruutuihin tulee vähänlaisesti rasteja, Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittinen debatti on muuttumassa – toivottavasti hyvää suuntaan!  Antoisaa iltaa ulko- ja turvallisuuspolitiikan parissa!

bullshit

One response to “The Ulkopolitistin bullshit-bingo YLEn Pohjolan uhkakuvat -keskusteluun

  1. Päivitysilmoitus: The Ulkopolitist 3 vuotta! | The Ulkopolitist·

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s